Més oferta pública d'ocupació per millorar el servei a la ciutadania

Més oferta pública d'ocupació per millorar el servei a la ciutadania

01/02/2018 14:19

Ja s’han incorporat més de 1.000 persones a través de les borses de treball i es convocaran més de 2.000 noves places d’oferta pública d’ocupació

Ja s’han incorporat més de 1.000 persones a través de les borses de treball i es convocaran més de 2.000 noves places d’oferta pública d’ocupació

Per tal de difondre les 1.911 places d’oferta pública d’ocupació que va aprovar la Comissió de Govern el passat més de desembre, s’ha posat en marxa la campanya de comunicació sobre els Recursos Humans de l’Ajuntament de Barcelona, que destaca els avantatges ja aconseguits i en marxa, per al període 2016-2019. En especial, la incorporació de més de 1000 persones a través de diferents borses de treball i també la convocatòria de més de 2000 noves places d’oferta pública d’ocupació.

L’objectiu de la campanya és comunicar que l’Ajuntament reforça la seva plantilla municipal i impulsa la gestió directa de serveis públics essencials, amb la finalitat d’oferir un servei públic de qualitat i proper a la ciutadania.

La imatge de la campanya, que s’allargarà fins al 2019, es basa en quatre testimonis de persones que treballen a diferents serveis de l’administració municipal. L’enfoc que s’hi ha donat és el de persones i professionals amb valors, amb molta implicació en la seva tasca quotidiana, partint d’un enfoc humà i alhora tècnic, a través del fil conductor d’un relat periodístic.

El conjunt de places convocades se centra a reforçar serveis bàsics com l’educació i l’atenció social. Concretament, hi haurà 423 places d’educació primària i secundària, 484 de personal de les escoles bressol i d’escoles de música i 251 places d’equips de serveis socials.

També es reposen 169 places de la Guàrdia Urbana, fonamentalment per cobrir les jubilacions ja produïdes i les previstes per als propers anys, i s’enriqueix l’equip humà municipal amb places de tècnic superior en àmbits de gestió, dret i administració (716), enginyeria i arquitectura (123), salut pública (55) o bombers (100).

A aquestes places d’oferta pública cal sumar les 23 borses de treball que s’han anat convocant en el mandat actual i que han permès incrementar la plantilla en un miler de persones. Totes dues iniciatives formen part del Pla de recursos humans 2016-2019, que persegueix recuperar la gestió directa dels serveis municipals.

La convocatòria ha estat negociada i acordada amb els sindicats presents a la Mesa General de Negociació. Es preveu que la majoria de les places es convoquin abans del final del mandat i que les primeres convocatòries es facin durant el primer trimestre del 2018.

Compartiu aquest contingut