Valentí Fuster, ambaixador del Pla Barcelona Ciència als EUA

Valentí Fuster, ambaixador del Pla Barcelona Ciència als EUA

26/07/2018 16:09

Ajuntament. El Pla Barcelona Ciència pretén potenciar l'ecosistema de recerca i d'innovació de la ciutat amb el suport de la comunitat científica, empresarial, acadèmica i de la ciutadania.

Valentí Fuster, reconegut cardiòleg barceloní de gran prestigi, donarà a conèixer als àmbits científics internacionals el Pla Barcelona Ciència, que promou l'ecosistema de recerca i d'innovació de la ciutat i planteja trobar solucions pel que fa a reptes de mobilitat, de medi ambient o d'educació a fi de millorar la qualitat de vida de la ciutadania.

Valentí Fuster ha fet importants contribucions a la medicina a escala mundial i és reconegut per les investigacions sobre l’origen de les lesions cardiovasculars, la primera causa de morts als països desenvolupats, i pels treballs de divulgació d’hàbits saludables.

A més, Valentí Fuster passarà a formar part d’un equip de científics que treballaran amb el Consell Científic Assessor, un òrgan creat amb l’objectiu d’assessorar l’Ajuntament a l’hora de desplegar el pla Barcelona Ciència.

Durant l’estada a Nova York el mes de maig, el primer tinent d’alcaldia, Gerardo Pisarello, va transmetre al doctor els objectius del Pla Barcelona Ciència i la voluntat d’explorar futures vies de col·laboració.

Pla Barcelona Ciència

El Pla Barcelona Ciència és una iniciativa que neix amb la voluntat de potenciar l’ecosistema de recerca i d’innovació de la ciutat. L’objectiu principal és consolidar Barcelona com a capital europea d’aquests àmbits amb l’impuls conjunt de la comunitat científica, empresarial, acadèmica i de la ciutadania.

Algunes de les principals actuacions que es posen en marxa són l’increment de fins a 2,4 milions d’euros en el finançament municipal destinat a projectes de recerca i d’innovació impulsats per centres de la ciutat i l’àrea metropolitana o la creació del Premi Europeu de Ciència Hipàtia, dotat amb 30.000 euros i atorgat anualment en col·laboració amb l’Acadèmia Europea Barcelona Knowledge Hub. També es pretén potenciar l’acollida de la comunitat científica amb habitatges a preus accessibles per a investigadors i investigadores.

 

Compartiu aquest contingut