Presentació

 

Ada Colau, la primera dona alcaldessa de la ciutat de Barcelona

Vaig néixer a Barcelona el 1974. Sóc néta de migrants que van arribar a Barcelona buscant oportunitats des de Güel (Osca) i Almazán (Sòria). La meva infantesa i part de l’adolescència la vaig passar al barri del Guinardó, on vivia amb ma mare i les meves germanes, però al llarg de la meva vida he viscut a molts barris com el Congrés, el Gòtic, la Ribera o la Barceloneta. Ara visc a la frontera entre el Camp d’en Grassot i la Sagrada Família amb el meu company, Adrià, i els meus dos fills, Luca i Gael.

Vaig cursar estudis de Filosofia a la Universitat de Barcelona. He dedicat bona part de la meva vida a l’activisme social, la defensa dels drets humans i el dret a l’habitatge, valors que segueixo defensant des de l’alcaldia. Vaig formar part de l’Observatori DESC, plataforma integrada per entitats i persones dedicades a l’estudi i la defensa dels drets econòmics, socials i culturals. L’any 2009 vaig impulsar la fundació de la Plataforma d’Afectats per la Hipoteca (PAH) i en vaig ser la principal portaveu fins al 2014.

L’any 2014, juntament amb persones vingudes del moviment veïnal, l’acadèmia i els moviments en defensa de la sanitat i l’educació públiques, vaig impulsar el projecte Guanyem Barcelona amb l’objectiu de concórrer a les eleccions municipals. Com a cap de llista de la coalició electoral Barcelona en Comú vaig guanyar les eleccions que es van celebrar el 2015. Em vaig convertir en la primera dona alcaldessa de la història de la ciutat.

Durant el meu primer mandat hem prioritzat lluitar contra les desigualtats, impulsar un model més sostenible de ciutat, defensar el dret a l’habitatge digne i fer una ciutat més participativa. Així mateix, hem apostat per la regulació de l’impacte del turisme, per una economia diversificada, inclusiva i verda, pel reforç de serveis públics, i per la consolidació de Barcelona com a capital en l’àmbit de la innovació, el coneixement i la recerca. El feminisme, el respecte a la diversitat i la solidaritat també han ocupat un espai central a les nostres polítiques municipals.

El 15 de juny de 2019 vaig ser reelegida alcaldessa de Barcelona.

Compartiu aquest contingut