Agenda d'Arqueologia

2n. Congrés del Món de la Masia: passat, present i futur del territori rural català

16 d’abril de 2018: data límit de lliurament dels resums de comunicacions i de les propostes de pòsters.

On: Institut d'Estudis Catalans. Sala Prat de la Riba Quan: 13, 14 i 15 de març de 2019

Convocatòria del segon congrés del món de la Masia per a l’any 2019, estructurat en tres blocs: territori i demografia, economia i governança. Organitzat per l’ICEA (Institució Catalana d’Estudis Agraris).

L’esperit del congrés és obrir un debat sobre aquests temes i posar èmfasi en alguns elements que es van tractar d’una manera molt tangencial en l’edició anterior. L’actualitat implica, d’una manera molt notable, l’adaptació al canvi climàtic per afrontar tant les sobrepoblacions d’espècies cinegètiques com l’adaptació dels cultius i usos de la terra. El canvi climàtic també està forçant noves formes de recerca per a controlar les despeses d’aigua amb reg de precisió, control de plagues, nous conreus o l’ús d’energies renovables.

S’analitzarà l’edifici de la masia tenint en compte el territori on està situat i se’n farà història comparativa: forma constructiva al llarg de la història, incloent-hi els materials; les rehabilitacions que es fan amb vista a nous usos, i la necessitat de dur-les a terme perquè aquests edificis siguin sostenibles.

Fins el 16 d’abril és la data límit de lliurament dels resums de comunicacions i de les propostes de pòsters.

Tipus d'event
Congrés
On
Institut d'Estudis Catalans. Sala Prat de la Riba
Carrer del Carme, 47
Quan
13, 14 i 15 de març de 2019
Correu de contacte
congresmasia.icea@iec.cat
Enllaç al web
http://congres-masia-territori.espais.iec.cat/

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events