Agenda d'Arqueologia

Aqüeducte romà : itinerari

Nit dels Museus 2022

On: Restes visibles de l'Aqüeducte romà. Plaça del Vuit de Març, s/n Quan: 14 de maig de 2022

El proper dissabte 14 de maig es celebra La Nit dels Museus. Un dels itineraris del Servei d’Arqueologia és l’Aqüeducte romà.

Aqüeducte romà. Bàrcino va tenir, des de la seva fundació l’any 10 a.C. per l’emperador August, un aqüeducte que la proveïa d’aigua potable. Aquesta conducció recollia les aigües d’unes fonts properes al riu Besos i la portava cap a la colònia romana. La major part del seu traçat era soterrat, fins que arribava a la ciutat, on, per conservar el pendent necessari, feia que la conducció anés sobre arcades, cosa que monumentalitzava l’aqüeducte. Aquest aqüeducte abans d’entrar a la ciutat, es desdoblava en dues canalitzacions paral·leles. A la visita s’explicarà tot el recorregut del canal, i com n’era d’important l’aigua a època romana, considerada bé públic i gratuït. Com es localitzava la millor aigua possible i era conduïda cap a la ciutat, on es distribuïa com aigua de boca, aigua pels conjunts termals, aigua per les indústries, aigua per les fonts i aigua per les cases benestants.

Es farà la visita comentada a l’Aqüeducte romà, començant per les restes visibles a la plaça del Vuit de Març i acabant a la Casa de l’Ardiaca.

Els itineraris començaran a les 19 hores de la tarda, i cada 15 minuts es podrà realitzar una visita. L’hora prevista de finalització és a la 1 de la matinada. Però l’últim itinerari començarà a les 00,15 hores.

En castellà es faran els itineraris a les 20 i a les 22 hores

Punt de trobada: Plaça del Vuit de Març

No cal fer reserva prèvia

Per a més informació de totes les activitats de la nit, es pot consultar el web de La Nit dels Museus

Podeu participar amb el #NitdelsMuseusBCN

Tipus d'event
Exhibició
On
Restes visibles de l'Aqüeducte romà. Plaça del Vuit de Març, s/n
Plaça del Vuit de Març, s/n
Quan
14 de maig de 2022
horari
A partir de les 19 hores
Durada
45 minuts
Preu
Gratuït
Telèfon de contacte
932566888
Correu de contacte
docu_arqueologia@bcn.cat
Enllaç al web
https://ajuntament.barcelona.cat/arqueologiabarcelona/

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events