El paisatge com a herència: geografies, memòries i materialitats

organitzat per la Secció d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona

On: Universitat de Barcelona

Quan: 20, 21 i 22 de juny de 2022

Dins del Congrés “Herències: Legacies”, organitzat des de la secció d’Història Contemporània de la Universitat de Barcelona, s’està organitzant una taula amb el títol de: ” El paisatge com a herència: geografies, memòries i materialitats”.

El congrés se celebrarà a Barcelona els dies  20, 21 i 22 de juny de 2022, a la Universitat de Barcelona.

La recepció de propostes de comunicació per al Congrés Herències: Legacies finalitzarà el proper 10 de gener de 2022. Les propostes de comunicació hauran de presentar les següents dades: Un títol i un resum d’entre 100 i 150 paraules, autor, institució i correu electrònic. Aquestes propostes s’hauran d’adreçar a les coordinadores de cada taula, en aquest cas a nosaltres a través de l’adreça electrònica: eulalia.drl@gmail.com

La taula té per objectiu l’abordatge dels paisatges dels segles XIX i XX des d’una perspectiva transdisciplinar. El paisatge resulta una vessant més d’anàlisi històric de les formes de representació i reproducció material de les dimensions social, política, cultural i mental del món contemporani.

Es tracta d’una particular herència: l’estratigrafia del passat en el paisatge acumula de forma sobreposada i entrelligada geografies, memòries, imaginaris i materialitats. L’articulació del territori, l’ús de l’energia, l’explosió de la tecnologia i les cosmovisions sobre el medi físic són algunes de les dimensions de la transformació entre la societat contemporània i el paisatge. Són d’interès aquí propostes transdisciplinars sobre processos diversos que tingueren lloc en el paisatge entre els segles XIX I XX: la industrialització, la globalització, la migració, els conflictes bèl·lics contemporanis o la urbanització i la consegüent desruralització.

Els coordinadors són : Eulàlia Díaz i Ramoneda (Investigadora independent), Laia Gallego Vila (Universitat de Barcelona), Jordi Ramos Ruiz (Universitat de Barcelona)

Tipus d'event
Congrés
On
Universitat de Barcelona
Quan
20, 21 i 22 de juny de 2022

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events