Agenda d'Arqueologia

Imperium : històries romanes

Exposició al Museu d’Arqueologia de Catalunya, seu de Barcelona

On: Museu d'Arqueologia de Catalunya Quan: Des del 16 de maig de 2024

Dijous 16 de maig s’inaugura la nova exposició permanent del MAC-Museu d’Arqueologia de Catalunya, IMPERIVM. Històries romanes.

La nova exposició és una guia cap a la descoberta i el coneixement de la civilització romana a través de les històries de diferents habitants de l’imperi romà, dels seus neguits i anhels, que en primera persona expressaran l’experiència de com es vivia en un món complex i divers, però al mateix temps global i integrador.

El context d’aquestes històries el trobarem en els diferents àmbits que ens parlaran de manera general, oberta i transversal, dels temes substancials que conformaven la civilització i la cultura romanes, com ara els principis i les manifestacions del poder, les creences, l’estructura social, l’oci, el treball… A través de la presentació i el diàleg amb els objectes i recursos de l’exposició, el visitant podrà reconèixer i copsar l’essència de Roma, així com la projecció del seu poder i la seva cultura, durant gairebé més de 700 anys, per tota la Mediterrània i Europa.

Les obres exposades pertanyen a la col·lecció romana del MAC, procedents sobretot de les ciutats romanes de Barcelona, Tarragona i Empúries, però també de la resta de territoris fins on es va estendre el poder de Roma. Els recursos audiovisuals i interactius tindran un paper fonamental en la presentació, la qual es basarà en un sistema d’audioguia integrat i individualitzat.

 

Tipus d'event
Exposició
On
Museu d'Arqueologia de Catalunya
Parc de Montjuic
Quan
Des del 16 de maig de 2024
Enllaç al web
http://www.macbarcelona.cat/Exposicions/Exposicions-actuals/IMPERIVM.-Histories-romanes

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events