Torres i castells, s. VI-XIV : més enllà de les pedres

13a Trobada de les Egipcíaques

On: Residència d'investigadors

Quan: 10 i 11 d'octubre de 2019

Els propers dies del 10 i 11 d’octubre es celebren la 13a Trobada de les Egipcíaques, aquest any dedicat a les Torres i castells, s.VI-XIV.

Bona part dels castells, torres, fars… d’aquesta època van ser construïts com elements defensius segons la situació política i econòmica del moment fins que, sigui pels canvis territorials, sigui per l’arribada de l’artilleria, bona part d’ells van perdre el seu ús original per esdevenir magatzem agrícola, corral o font d’abastiment de pedra per a les construccions del voltant. Actualment, gran part d’aquests edificis són runes de difícil reutilització. El coneixement del perquè, com, qui, quan de la seva construcció i evolució han estat sovint bandejats per l’interés en altres monuments de major rellevància i actualment la seva conservació, restauració i posada en valor són un repte que no té una solució única, però que no podem defugir com a societat. De tot això i algunes coses més es parlarà en el marc de les Egipcíaques 2019.

El seminari està obert a qualsevol persona interessada en el tema de les jornades o en el patrimoni en general, sense cap restricció. Les presentacions tracten de ser divulgatives tot mantenint el necessari rigor, per tant, no es tracta d’un seminari per a especialistes, tot i que es considera d’especial interès per a professionals que centrin la seva activitat en l’estudi, conservació, gestió, difusió o restauració del Patrimoni (conservadors, restauradors, arquitectes, historiadors …).

 

Tipus d'event
Conferència
On
Residència d'investigadors
Carrer Hospital, 64
Quan
10 i 11 d'octubre de 2019
Durada
2 dies
Correu de contacte
info@egipciaques.info
Enllaç al web
http://www.egipciaques.info/

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events