• Arcades de l'aqüeducte a la plaça vuit de març.

    Arcades de l'aqüeducte a la plaça vuit de març.

Tribuna d’Arqueologia: “L’aqüeducte romà de Bàrcino abans d’entrar a ciutat. Carrer de les Magdalenes i plaça del Vuit de Març”

Dins del cicle de conferències de Tribuna d’Arqueologia 2020-2021

On: https://www.youtube.com/user/patrimonigencat

Quan: 13 de gener de 2021

El proper dimecres dia 13 de gener de 2021, a partir de les 18 hores a través del canal de YouTube de patrimoni.gencat, està programada la xerrada: “L’aqüeducte romà de Bàrcino abans d’entrar a ciutat. Carrer de les Magdalenes i plaça del Vuit de Març”, dintre del cicle de conferències de la Tribuna d’Arqueologia 2020-2021,  que organitza el Servei d’Arqueologia i Paleontologia de la Generalitat de Catalunya

Conferenciants: Mikel Soberón, Adriana Vilardell, Montserrat Pugès i Emiliano Hinojo

Moderadora: Carme Miró i Alaix

Des de l’any 2006 al 2019 s’ha excavat l’entorn de l’aqüeducte romà de Bàrcino en diversos punts propers a la ciutat. Es vol fer un resum i una posada al dia dels resultats obtinguts, des de l’estratigrafia ibèrica i republicana prèvia a la construcció de l’obra hidràulica, fins a la fossilització d’aquesta estructura al parcel·lari actual de la ciutat. Així mateix, s’exposaran els criteris de restauració aplicats a les bases dels pilars del carrer de les Magdalenes, 13-15, i a la mitgera de la plaça del Vuit de Març.

 

Tipus d'event
Conferència
On
https://www.youtube.com/user/patrimonigencat
Quan
13 de gener de 2021
horari
18 hores
Enllaç al web
https://www.youtube.com/user/patrimonigencat

Compartiu l'article

  • Google +

Altres events