Llegenda

Descobrim la prehistòria a Barcelona

Voleu descobrir on es van trobar les restes prehistòriques que heu vist a l’exposició?

Voleu saber on hi havia la platja a l’any 5.500 a.n.e.? I a l’any 2.000 a.n.e.?

Aquestes respostes i moltes més les podeu trobar en aquesta aplicació, que ens permet descobrir totes les àrees del Pla de Barcelona on els arqueòlegs han documentat restes prehistòriques. Només cal que us entretingueu en les diferents pantalles i cliqueu sobre els polígons de cadascuna de les intervencions arqueològiques per obtenir més informació.

També podreu reconèixer els carrers de la ciutat actual sobreposats amb la geomorfologia del pla de Barcelona al Neolític antic i també al Neolític final, especialment la línia de la costa i les desembocadures dels rius.

I si encara voleu saber més sobre l’arqueologia de Barcelona, podeu anar a cartaarqueologica.bcn.cat. Allà podreu trobar més de 3.500 punts amb informació de totes les èpoques.

Crèdits

Carta Arqueològica de Barcelona

La Carta Arqueològica de Barcelona és un inventari del passat històric de la ciutat que té com a objectiu oferir tota la documentació del seu patrimoni arqueològic. Així doncs, la carta és un inventari d’intervencions i llocs amb interès arqueològic. Es parteix de la idea que Barcelona és un jaciment únic amb diversos punts d’interès arqueològic, és un territori que ha evolucionat al llarg del temps, transformat per l’home.

Accediu i descobriu la Carta Arqueològica de Barcelona

Crèdits

Direcció de projecte
Carme Miró - Servei d'Arqueologia BCN
Producció executiva ICUB
Marc Hernàndez Güell - ICUB
Textos i continguts
Marta Fàbregas i Anna Bordas - Atics / Carme Miró, Encarna Cobo i Josefa Huertas - Servei d'Arqueologia BCN
Concepte, disseny i programació
edittio
Kml Mapes històrics
Alex Moreno - Atics
Documentació Mapes
Dr. Ramon Julià i Dr. Santiago Riera