• Carrer de Marina, 197. Jardins Interior d’illa de Clotilde Cerdà
  • Sant Martí
  • Mosaic de tessel·les
  • Segle XXI
10 imatges | 2 participants
(Foto: O. Martínez)

(Foto: O. Martínez)

MOSAIC
Descripció:  conjunt de vuit murals situats al mur encarat a mar del pati interior d’illa. Els mosaics estan realitzats amb tessel·les de ceràmica esmaltada de forma quadrangular. Els murals representen  cadascú un rostre en primer pla, de persones anònimes, excepte el de l’extrem dret, que representa el rostre del president xilè Salvador Allende. Els altres són de dues dones adultes i de cinc infants amb característiques ètniques diferents.”El motiu triat és el retrat. Els treballs dels alumnes, que tenen en compte conceptes com la interculturalitat, l’edat o el gènere, es van convertir en dibuixos pixelats i traspassats a la paret amb peces ceràmiques de petit format.”
Època: curs 2012-2013; 2014 col·locació
Autor: alumnes de la escola Massana: Saram Al-Meshhedani, Marina Esmeraldo, Angeline Pittenger, Rosa Satoca, Maribel Campoy, Eduard Georgievich, Gerar Pla, Yansy Soler, Candela Castañeda, Isabel Mendoza, Marta Porcuna, Quim Turina, Ignasi Clemares, Maia Montozzi, Guilherme Kramer, Axel Verdugo, Javier Díaz, Joaquim Orriols, Ester Rafael, Hector Vidal, Estela Ortiz, Albert Sanpera.
Equip docent: Matilde Grau (mosaic), Victòria Campillo, Joan Sabater (dibuix i projectes), Josep Madaula (tutor del grup).
Font de la informació: equip de redacció de l’Inventari participatiu – El mosaic del meu barri
AJUNTAMENT DE BARCELONA. Info Barcelona: Alumnes de l’Escola Massana omplen d’art jardins i patis de l’Eixample [En línia].
AJUNTAMENT DE BARCELONA. Servei de premsa: L’Ajuntament i l’Escola Massana apropen l’art als interiors d’illa i els patis de centres escolars de l’Eixample [En línia].
MUSEU VIRTUAL DE L’ART PÚBLIC DE BARCELONA. Art Públic: Ombres I [En línia].

Última actualització de la pàgina: 21/11/2022