• Pas de Sota Muralla, 2. Col·legi Oficial de Pesadors i Medidors Públics
  • Ciutat Vella
  • Mosaic de rajola ceràmica
  • Segle XX
1 imatge | 1 participant
(Foto: E. Fernández)

(Foto: E. Fernández)

MOSAIC
Descripció: mural de la façana del Col·legi Oficial de Pesadors i Medidors Públics, situat a l’exterior. El mosaic està realitzat amb rajoles esmaltades de tons marrons. Al centre, una composició en relleu representa el símbol del col·legi: el caduceu amb dues serps entrellaçades coronat per un barret i dues ales -atributs del deu Mercuri- davant d’una bàscula. A la dreta, un aparell de destil·lació  i a l’esquerre un albarel amb l’escut de Barcelona i les inscripcions “2 cops” i “1739”, probablement en al·lusió a la data de publicació de Pharmacopoeia matritensis, un receptari de farmacopea. La composició central està envoltada de rajoles quadrangulars, llises i en relleu; aquestes últimes tenen adherides la secció d’un cilindre.
Època: 1968 o posterior, any de construcció de l’edifici
Autor: el plafó central està signat “Bono”, mentre que les rajoles del voltant són del fabricant Novo & Bono sl, Barcelona, fabricant de recubrimientos cerámicos artesano industriales. Model Celo Red.
Font de la informació: equip de redacció de l’Inventari participatiu – El mosaic del meu barri
NOVO & BONO Catàleg comercial de 1974.

2APUNTS BCN, coord. (2012). Concòrdia i patrimoni : tresors de la farmàcia catalana. Catàleg de l’exposició celebrada del 16 d’octubre al 16 de desembre de 2011 al vestíbul de l’Edifici Històric de la Universitat de Barcelona. Barcelona: Universitat de Barcelona, Vicerectorat d’Arts, Cultura i Patrimoni

EDIFICI
Arquitecte: desconegut
Època: 1968
Estil: Contemporani
Ús original: residencial
Font de la informació: Cadastre

MÉS INFORMACIÓ
BATIK (1978) Julio Bono. Batik. Panorama general de las artes. Arte, diseño, arquitectura, n°44, p. 56-57.
RONDALLER (2018). Museu al carrer (I) [En línia].
SEMPERE, E. (2017). Julio Bono In Memoriam. Terrart. Revista ceràmica contemporània, nº51, p. 76-78.