• Plaça d’Isidre Nonell. “El món neix en cada besada”
  • Ciutat Vella
  • Mosaic de rajola ceràmica
  • Segle XXI
10 imatges | 6 participants
(Foto: P. Colonna-Preti)

(Foto: P. Colonna-Preti)

MOSAIC
Descripció: mural situat sobre la paret d’una façana medieval de la finca 25 del carrer de Ripoll, en el tram que dóna per l’exterior a la plaça d’Isidre Nonell i per l’interior al jardí romàntic. El mosaic està format per 4000 peces de rajoles de ceràmica esmaltada de forma quadrangular. Cada rajola està decorada amb la imatge singular d’una fotografia reproduïda mitjançant la tècnica de la transferència de fotocòpia. El conjunt forma la imatge de dues persones besant-se on només apareixen les boques. El fotomosaic s’ha creat amb fotografies enviades per ciutadans anònims, tal com ho indica la placa col·locada al costat del mural: Aquest fotomosaic mural ha estat realitzat amb la contribució voluntària de milers de ciutadans que han aportat imatges personals interpretant el lema “moments de llibertat”. El projecte forma part de la commemoració del Tricentenari dels fets de 1714 a Barcelona. El soroll d’un petó no és tan ensordidor com el d’un canó, / però el seu ressò dura molt més. Oliver Wendell Holmes.
Època: 2014
Autor: Joan Fontcuberta, Ceràmica Cumella
Font de la informació: equip de redacció de l’Inventari participatiu – El mosaic del meu barri
CERÀMICA CUMELLA. El petó. Tricentenari [En línia].
MUSEU VIRTUAL DE L’ART PÚBLIC DE BARCELONA. Art Públic: El món neix en cada besada [En línia].

MÉS INFORMACIÓ
AJUNTAMENT DE BARCELONA. Repositori Obert de Coneixement de l’Ajuntament de Barcelona. El món neix en cada besada [En línia].
ANDINO, L.; COLONNA-PRETI, K. (2015). “Plaça d’Isidre Nonell, 10-12. Recuperació d’un arc medieval”. Anuari d’Arqueologia i Patrimoni 2014:227-229.
COSTA ARESPACOCHAGA, I. (2020). Arquitectura y materia. La pieza cerámica de Toni Cumella. Proyecto Fin de Carrera/Grado, E.T.S. Arquitectura (UPM) [En línia].
FONCUBERTA, J. Web [En línia].

Última actualització de la pàgina: 3/4/2024