Notícies

Recursos en línia del Servei d’Arqueologia de Barcelona

#LaCulturaTAcompanya #QuedatACasa

23 març, 2020 , fa 1 any | 506 visites

Des del Servei d’Arqueologia us recomanem totes les eines digitals que disposeu per quedar-vos a casa i disfrutar del patrimoni arqueològic de la ciutat.

Barcelona romana del segle III. Bàrcino 3D. https://ajuntament.barcelona.cat/apps/es/barcino-3d

Recorregut en tres dimensions per la Barcelona romana, visita virtual per la ciutat tal com era en l’època romana, pels carrers i els costums dels habitants. Està disponible per dispositius mòbils, i també es pot descarrregar per PC i Mac.

Carta Arqueologica de Barcelonahttp://cartaarqueologica.bcn.cat/

Eina fantástica per conèixer el patrimoni arqueològic de la ciutat. Tota la informació es mostra en un mapa interactiu amb més de 3000 punts d’interès històric on es pot clicar per veure tota la documentació detallada,  les memòries de les intervencions, imatges, notes històriques, documentació legal, bibliografia.

1714Arqueologia d’un setge. http://cartaarqueologica.bcn.cat/monografics/1714/

A través del monogràfic es poden veure agrupades les restes arqueològiques pels diferents períodes històrics, abans del setge, durant el setge i després del setge. Es segueix un fil conductor: la vida diària, l’economia i el comerç, el conflicte bèl.lic, la religió i la mort. L’objectiu és explicar com es vivia a Barcelona en aquell moment històric, a través de les restes arqueològiques i la cultura material.

El mosaic del meu barri.  https://ajuntament.barcelona.cat/arqueologiabarcelona/mosaics/

Projecte participatiu per descobrir, valorar i conservar els mosaics de Barcelona. Es pot consultar tot el projecte participatiu, l’inventari participatiu, per districtes, per tipologia de mosaics. També es pot consultar els consells de conservació, i descobrir els itineraris de mosaics, que virtualment també es poden gaudir.

Arxiu del Servei d’Arqueologia de Barcelona. https://arxiu.arqueologiabarcelona.bcn.cat/

Es pot consultar tot el nostre fons de memòries i documentació. Alguns documents estan en linia. Peró es poden trobar joies com el diari de la intervenció a la plaça Sant Miquel, els anys 1968-1969

https://arxiu.arqueologiabarcelona.bcn.cat/diari-dexcavacio-placa-sant-miquel-campanya-xxviii-1968-1969

 

 

 

Compartiu l'article

  • Google +
  • Carta Arqueològica

    Carta Arqueològica

  • Detall del mosaic amb motius geomètrics i florals (Foto: Servei d'Arqueologia de Barcelona)

    Detall del mosaic amb motius geomètrics i florals (Foto: Servei d'Arqueologia de Barcelona)

Altres notícies