Notícies

Viure a Bàrcino a través de les Pantalles Obertes

visites virtuals a diferents domus de la “Colonia Iulia Augusta Faventia Paterna Barcino”

14 maig, 2020 , fa 8 mesos | 536 visites

El 18 de maig se celebra el Dia Internacional dels Museus. Aquest any, per les circumstàncies sanitàries, la tradicional Nit dels Museus on el Servei d’Arqueologia feia visites arqueològiques a diferents espais de la ciutat, es veuran sustituides, per les “pantalles obertes“.

Podreu veure la reconstrucció en 3D de quatres domus documentades a la colònia. I també podreu gaudir visitant i sobrevolant Bàrcino, a través de l’aplicació Bàrcino 3D.

Les domus eren les cases de les famílies benestants de la ciutat. Normalment s’organitzaven al voltant d’un pati central, on també hi podia haver un jardí, i tenien diverses habitacions i espais.

Domus d’Avinyó. Espai al carrer d’Avinyó, 15, museïtzat. A través d’aquest enllaç també podreu veure el video que podeu gaudir quan visiteu la domus. El vídeo produit en el marc del projecte museogràfic fet per les empreses Stoa i Vora, està realitzat per Wasabi amb imatges de la reconstrució de les domus i de Bàrcino 3D.

Domus de Sant Honorat.  Espai al carrer de Sant Honorat, museïtzat.

Domus de Sant Miquel. Es troba al subsòl de la plaça de Sant Miquel, davant de l’edifici de l’Ajuntament de Barcelona.

Domus de l’Arxiu Administratiu.  Es troba al subsòl de l’edifici de l’Arxiu Municipal Contemporani, al carrer Baixada del Bisbe Caçador.

La reconstrucció 3D de les domus es obra de l’empresa CENTUM Barcelona, amb l’assessorament científic de Josefa Huertas.

 

 

Compartiu l'article

  • Google +
  • Domus Avinyó

    Domus Avinyó

  • Domus Arxiu administratiu

    Domus Arxiu administratiu

  • Domus sant Miquel

    Domus sant Miquel

Altres notícies