Llibre del centenari de l'AMCB (1917-2017)

Celebrem el centenari de l’AMCB amb aquesta publicació il·lustrada de la mà del dibuixant Sagar.

Enguany commemorem el centenari de la creació de l’Arxiu Municipal Contemporani. Des d’aquell 21 de juny de 1917 en què el  Consell Plenari va acordar la divisió de l’Arxiu Municipal en la secció històrica i la secció administrativa, l’Arxiu ha viscut cent anys de transformacions, d’experiències i de projectes esperançadors, però sobretot, han estat cent anys de vetllar pel patrimoni documental municipal.

Celebrar aquest primer centenari és compartir amb tota la ciutadania i els companys de professió la història d’un servei que avança per apropar l’accés a la informació i la transparència de l’activitat pública, per difondre la història contemporània de la nostra ciutat.

Transmetre l’essència interna de l’Arxiu és la nostra voluntat i d’aquí sorgeix aquesta publicació il·lustrada amb la tècnica de l’sketching.

De la mà del dibuixant Sagar i amb la col·laboració de tot el personal de l’arxiu cadascuna de les pàgines del llibre mostra de manera ràpida i senzilla; comprensible i accessible per tothom, les diferents tasques tècniques que es desenvolupen a l’Arxiu i que dia a dia, fan que aquesta institució centenària esdevingui un gran servei públic per la ciutadania, per la investigació i la recerca; i per la conèixer la història i l’actuació del govern de la ciutat.

Serveixi aquest llibre commemoratiu, també, com a reconeixement a tot el personal que al llarg de més de cent anys ha treballat a l’Arxiu i ha tingut cura de recuperar i preservar el patrimoni documental de la Barcelona contemporània.

És moment de celebrar aquest centenari tot posant la mirada en el futur.