DOCUMENTS D’ANADA I TORNADA: Barcelona-París-Barcelona

DOCUMENTS D’ANADA I TORNADA: Barcelona-París-Barcelona

Préstec en comodat. De l’Arxiu Municipal Contemporani, al Museu Nacional d’Art de Catalunya, passant pels Musées d’Orsay et de l’Orangerie de París.

L’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona ha cedit temporalment en préstec comodat cinc documents originals  de l’arquitecte Antoni Gaudí al Museu Nacional d’Art de Catalunya per ser inclosos en l’exposició titulada Gaudí, què es podrà visitar des del dia 19 de novembre de 2021 fins el 6 de març de 2022. Posteriorment, aquests documents viatjaran a París, al Musée d’Orsay  fins el de juliol de 2022.

 

L’exposició Gaudí, fruit de la col·laboració del MNAC i els Musées d’Orsay et de l’Orangerie,  ofereix una nova visió de l’artista com a figura única però no aïllada d’altres creadors contemporanis,  situant l’obra en el seu context local i internacional, i està comissariada a Barcelona per Juan José Lahuerta, i a París per Isabelle Morin Loutrel i Elise Dubreuil.

Les peces cedides temporalment al MNAC i al Musée d’Orsay, que formen part del fons documental de l’Arxiu Municipal Contemporani,  són  :

La sortida temporal dels documents d’Arxiu ha de seguir un protocol molt estricte que garanteixi la bona conservació dels mateixos. Les peces s’emmarquen individualment, amb materials de conservació i  es preparen en caixes protectores a mida per al seu trasllat al museu, realitzat per l’empesa SIT. Els documents han de retornar en les mateixes condicions en què van sortir de l’Arxiu.