Aquest any celebrem la Setmana Internacional dels Arxius 2024 amb dues activitats

..
07/05/2024 - 14:22 h

El pròxim 9 de juny tornarem a commemorar el Dia Internacional dels Arxius, una cita que se celebra arreu del món coincidint amb la data de creació del Consell Internacional d’Arxius (ICA) el 1948 sota els auspicis de la UNESCO. Els diferents centres que formen l’Arxiu Municipal de Barcelona hem preparat un programa d’activitats.

Aquest any a l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona  ho  celebrem amb aquestes dues activitats:

Dimarts, 4 de juny de 2024, 18:30 h

Inauguració de l’exposició “Els documents de la Barcelona Contemporània” comissariada per Daniel Venteo, historiador i museòleg.

Aquesta selecció de documents, conservats a l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona,  il·lustren la història de la ciutat des de la dècada de 1820 fins als nostres dies. Els documents són fonamentals per a la reconstrucció de la història de la governança de la ciutat i, alhora, per a la re- construcció del batec dels barcelonins i barcelonines.

Vestíbul de l´Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona.

Entrada lliure

Dijous, 6 de juny de 2024, 18:00 h

Recorregut d’autor: “Transport i ciutat: creixement en paral·lel” a càrrec d’Albert González Masip, doctor en Geografia, especialitzat en transport urbà.

El transport públic de la ciutat de Barcelona creix forçat per les exigències de l’evolució demogràfica i l’urbanisme. A través del recorregut d’autor, coneixerem la riquesa dels documents que es conserven a l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona i que il·lustren aquesta evolució paral·lela que ciutat i transports han experimentat al llarg de més d’un segle.

Sala de consulta de l’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona.

Places limitades: inscripció a través del següent formulari