Barcelona Cultura
Antoni Capella, Fotògraf de societat 1955 -1980
Bateria de Los Zooms a,19-2-1968. AFB. A. Capella

La tasca fotogràfica d’Antoni Capella Contra (1934-2005) pren forma des de l’any 1955, quan comença a retratar el seu entorn. En els seus inicis va fer fotografies de celebracions (bodes, comunions, bateigs) i fotografies d’estudi per a catàlegs comercials, i també va mostrar una dedicació intensa al món de la perruqueria, amb els seus concursos i certàmens.

Arran de les inundacions del Vallès del 1962 té l’oportunitat de començar a treballar a Ràdio Barcelona, que serà una constant en la seva dedicació fins al 1968, i a partir d’aquí potenciarà la seva tasca com a fotògraf d’actes socials per a entitats i empreses com l’Arca de Noè, el Gran Teatre del Liceu o l’Hotel Ritz, a més d’establir una estreta relació amb la Terraza Martini (a la cruïlla entre passeig de Gràcia i Gran Via), un espai que era punt de trobada de la societat barcelonina amb motiu de visites de celebritats a la ciutat o presentacions públiques de caire social i cultural.

A partir de l’any 1974 compagina el seu treball a la ciutat amb l’establiment d’un negoci fotogràfic a Calafell, on restarà fins a l’any 1994. El fons fotogràfic referent a Barcelona va ingressar a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona l’any 2010.