Esteu aquí

Celebrem la Setmana Internacional dels Arxius 2023

El 9 de juny  commemorem el Dia Internacional dels Arxius, una cita que se celebra arreu del món coincidint amb la data de creació del Consell Internacional d'Arxius (ICA) el 1948 sota els auspicis de la UNESCO. Aquest any l'Arxiu Municipal de Barcelona participa de nou en la iniciativa impulsada per l'ICA en què amplia la commemoració a la Setmana Internacional dels Arxius, on des dels diferents centres d'arxiu s'han programat una sèrie d'activitats que tindran lloc entre el 5 i l'11 de juny. 

El programa de l'Arxiu Municipal de Barcelona ofereix diferents tipus d'activitats, totes elles gratuïtes, com ara xerrades, portes obertes, visites guiades, itineraris pel carrer i inauguracions d'exposicions. Les activitats tindran lloc a les seus de l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, de l'Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona, de l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, de l'Arxiu Municipal del Districte de Sarrià - Sant Gervasi, i de la Fundació Julio Muñoz Ramonet:

- Recorregut d'autor: "Paisatge és memòria. Patrimoni arquitectònic i documentació", que tindrà lloc a la Sala de consulta de l'AMCB el dia 6 de juny a les 18 h.

- Visita guiada: "L'Arxiu Municipal de Sarrià - Sant Gervasi. Què hi passa a dins?", que es durà a terme a la seu de l'AMDSG el dia 7 de juny a les 11 h.

- Xerrada: "Barcelona. Visitants il·lustres. Del Tibidabo al Ritz, passant per la Terrassa Martini", que se celebrarà als Jardins de la Fundació Julio Muñoz Ramonet el dia 7 de juny a les 19 h.

- Jornada de Portes Obertes a l'AHCB, coincidint amb el Dijous de Corpus i la Festivitat de l'Ou com balla, on es realitzaran visites guiades el dia 8 de juny de 10 a 20 h. 

- Inauguració de l'exposició: "Del pictorialisme a la modernitat. Centenari de l'Agrupació Fotogràfica de Catalunya", que tindrà lloc a la Sala d'exposicions de l'AFB el dia 8 de juny a les 18.30 h.

- Itinerari guiat per l'Eixample: "Els edificis emblemàtics de la Dreta de l'Eixample", que s'ofereix el dia 9 de juny a les 11 h. 

- Itinerari guiat per Ciutat Vella: "Del Portal de Sant Antoni a l'Hospital de la Santa Creu", que s'ofereix el dia 9 de juny a les 18 h.