Esteu aquí

Taller fotogràfic: Cinc dies per la Ribera

  El taller, dut a terme del 27 al 31 de desembre de 2021, ha estat organitzat per l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona, ideat i desenvolupat per l'Associació A Bao A Qu, en el marc de Fotografia en curs.

Un projecte fotogràfic de Seydou Ba, Maira Bareiro, Sara Batiste, Younes Belamri, Mamadou Boye, Daniela Hernandez, Jasleen Kaur, Xènia Mariano, Nora Martin, Eva Navarro, Naomi Olmo, Anna Pecellín, Isaac Prunera, Marium Sultana i Arden Villena i l'acompanyament de Clara Gassull, Sara Sanz i Agnès Sebastià.

Al taller hi hem participat 15 joves d’entre 14 i 19 anys, de diferents barris de Badalona, Barcelona, Montcada, Mataró i Sant Feliu de Llobregat.

Hem treballat en equip i hem conegut noves persones. També hem descobert a fons la història d’aquest barri. Hem treballat amb càmeres digitals, hem parat atenció a tots els elements que intervenen en l’enquadrament i la composició de les fotografies. Les hem comentat, seleccionat, ordenat i hem fet el muntatge de l’exposició.

Hem volgut crear un mapa visual amb les zones explorades: Santa Maria del Mar, el Palau de la Música, la plaça Sant Pere, l’antic Mercat del Born, el parc de la Ciutadella, l’Arc de Triomf i els carrers del barri.

Al llarg d’una setmana hem conegut el patrimoni, les fotografies del passat i com es treballa al laboratori fotogràfic analògic: vam fer una ampliació fotogràfica d’una placa de vidre dels seixanta, i també hem descobert la càmera de plaques! Hem conegut referents, autors i autores que hem vist en projecció i a llibres de fotografia.

A la recepció de l'AFB podeu veure  una exposició amb el recull d’imatges realitzades al llarg de cinc dies, explorant el barri de La Ribera.