Esteu aquí

L' accessibilitat a l'AFB

l'Arxiu Fotogràfic de Barcelona té com a objectiu garantir l'accés als fons fotogràfics que conserva . És per aquest motiu que porta a terme  un projecte d'accessiblitat per eliminar les barreres de la comunicació que impedeixen l'accès als continguts històrics i culturals a una part de la població.

L'AFB vetlla per la integració de criteris d'accessibilitat per a les persones amb discapacitat física o psíquica i per a les persones amb discapacitat  visual i auditiva.

L'equipament és accessible per a persones amb mobilitat reduida ( accés amb ascensor per a cadira de rodes, lavabos adaptats).

Des de l'any 2016 s'ha implementat un recurs d'audiodescripció  d'algunes  fotografies  per fer més accessible el contingut de les exposicions temporals  que presenta. 

En l'exposició : "Darius Koehli. Inside Poblenou" sobre els canvis urbanístics i socials del Poblenou,   s'ha dut a terme l'audiodescripció de 10 fotografies.   

En l'exposició "Huellas . Humberto Rivas " sobre les empremtes que ha deixat la Guerra civil,  es va dur a terme l'audiodescripció de 10 fotografies  que es van integrar en un blog  anomenat "La veu de l'Arxiu" . Aquest blog va ser un projecte de l'any 2016 de sis alumnes del Màster en Gestió del Patrimoni Cultural i Museologia de la Universitat de Barcelona, amb el propòsit de col·laborar a fer accessible el patrimoni fotogràfic a aquelles persones que pateixen qualsevol tipus de discapacitat visual i que per tant, sense iniciatives com aquesta, es veurien privades de gaudir d’una part important de la nostra cultura.