Esteu aquí

Ja es pot consultar en línia el fons Colita de l’AFB

Ja es pot consultar en línia el fons Colita de l’AFB

El fons fotogràfic de Colita es pot consultar íntegrament a través del catàleg en línia de l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona conserva part de l’obra de la fotògrafa Colita que va ingressar a l’Arxiu a través de diferents compres.  El fons aplega uns 19.000 negatius, en blanc i negre, de la sèrie Nova Cançó realitzats entre 1966 i 1996. Són retrats dels integrants d’aquest moviment cultural, els concerts i les activitats que realitzaren. També conté uns 8.000 negatius de la sèrie Flamenc, en blanc i negre, fets per Colita entre els anys 1962 i 1980 sobre el món del flamenc a Espanya. Inclou retrats d’artistes, actuacions i festivals. A més a més, inclou  unes diapositives en color amb imatges de personatges i esdeveniments de la vida social, cultural i política del país. Les fotografies de Colita esdevenen una documentació gràfica de primer ordre per conèixer part de la cultura produïda a Catalunya.

En els darrers anys, l’Arxiu ha dut a terme el tractament arxivístic, la conservació preventiva i la digitalització del fons per tal de garantir-ne la preservació definitiva, la difusió i l’accés.Pel que fa als treballs de conservació,  les actuacions preventives s’han concretat en la neteja i l’enfundat dels documents. Paral·lelament s’han digitalitzat les fotografies amb el doble objectiu de millorar l’accessibilitat dels usuaris al fons, tant per a la consulta com per a l’obtenció de còpies i  la preservació dels documents originals. Pel que fa als treballs de documentació i tractament d’arxiu, s’han ordenat, codificat i descrit els reportatges amb la finalitat de posar-los a l’abast dels ciutadans.

El fons Colita es pot consultar íntegrament a través del catàleg en línia de l’Arxiu.