Esteu aquí

Retrat d'una revolució social

Retrat d'una revolució social

Exposicions. La mostra fotogràfica «Gràfica Anarquista. Fotografia i revolució social, 1936-1939» ha tancat les seves portes amb un èxit de visites i participació a les activitats paral·leles.

Fa gairebé un any s’inaugurava a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona l’exposició que havia de fer sortir a la llum una selecció d’imatges i material gràfic del fons fotogràfic de l’Oficina de Información y Propaganda de la CNT-FAI. Aquest era un dels principals objectius de la mostra, que ha volgut posar en relleu el que va ser el nou imaginari de la revolució social en el context del combat contra el feixisme que es presenciava a la Barcelona dels anys 30.

I és que Gràfica Anarquista ha aconseguit arribar a prop d’11.000 visitants que han passat per les sales de l’Arxiu Fotogràfic fins al 18 d’octubre d’enguany i que han pogut descobrir el pes històric de l’anarcosindicalisme a Barcelona a través d’instantànies que retraten els primers dies de la revolució social a la ciutat, l’activitat de les milicianes i milicians, els diversos fronts de guerra, o la vida quotidiana a la rereguarda, entre d’altres. I tot gràcies a les fotografies de Kati Horna, Margaret Michaelis, Pérez de Rozas, Antoni Campañà i molts altres autors i autores que van viure aquell moment històric.

L’exposició ha viscut tota una selecció d’activitats paral·leles que han tractat la temàtica anarquista i l’art de la fotografia històrica: des de les visites a la mateixa exposició fins a la presentació del llibre «Gràfica Anarquista. Fotografia i revolució social, 1936-1939», passant pels itineraris «Una revolució detinguda» i un casal d’estiu, les activitats han sumat un total de 342 participants.

Això sí, l’exposició ha tancat les seves portes físiques, però ha deixat oberta una finestra virtual: la versió en línia de Gràfica Anarquista es pot consultar des de fa mesos al web de l’Arxiu Fotogràfic.