Visiteu l'exposició Documents de la Barcelona històrica a la Sala d'Exposicions de l'Arxiu

Visiteu l'exposició Documents de la Barcelona històrica a la Sala d'Exposicions de l'Arxiu

Exposició semipermanent que proposa un recorregut pels fons i col·leccions de l’Arxiu, des del segle XIII fins l’època contemporània.

 

 

Des del divendres dia 8 d’abril i fins a mitjans de juny , es pot visitar l’exposició semipermanent de l’Arxiu Històric de la Ciutat  Documents de la Barcelona històrica”, comissariada per l’historiador Daniel Venteo i que proposa un recorregut pels fons i col·leccions de l’Arxiu, des del segle XIII fins l’època contemporània.

L’exposició “Documents de la Barcelona històrica” presenta una selecció de documents  conservats a l’Arxiu Històric de la Ciutat en forma d’originals, còpies o facsímils, que il·lustren segles d’història de la ciutat, des de la creació del Govern municipal l’any 1249 fins al restabliment de l’Ajuntament democràtic el 1979. Els fons documentals de l’Arxiu s­ón fonamentals per conèixer la trajectòria centenària de la capital catalana, amb testimonis des del segle IX fins a l’actualitat.

A partir del segle XIII també es comença a configurar l’arxiu de la ciutat, que des de llavors conserva tota la documentació generada pel Govern local. Al llarg dels segles, aquest patrimoni s’ha nodrit no només amb documentació administrativa sinó també amb fons particulars d’una naturalesa ben diversa, a més d’un ric patrimoni hemerogràfic i bibliogràfic sobre Barcelona.

Amb aquesta exposició semipermanent, l’Arxiu reivindica el patrimoni documental en la construcció del relat sobre la història de la ciutat. La mostra s’estructura en cinc grans àmbits dedicats al govern de la ciutat, la demografia, l’arquitectura i l’urbanisme, el món del treball i el serveis urbans. L’Arxiu proposa als visitants un recorregut lliure a través dels diversos àmbits expositius per copsar, mitjançant els documents històrics, l’evolució de la ciutat de Barcelona a través dels segles.

Veure vídeo explicatiu de l’exposició

Horari: de dilluns a divendres de 9.00 a 19.30 hores.  Dissabtes de 10.00 a 19.30 hores. Festius tancat.

Equipament accessible per a persones amb mobilitat reduïda.

Entrada gratuïta