Mor Sebastià Riera, destacat arxiver durant gairebè 40 anys

Mor Sebastià Riera, destacat arxiver durant gairebè 40 anys

Lamentem comunicar-vos el decés del nostre benvolgut company Sebastià Riera. Va ser director de l’Arxiu Històric de la ciutat de Barcelona, entre els anys 1986 i 1987, responsable de la secció d’Arxiu Medieval i Modern i un actiu col·laborador en la celebració del centenari, el 2017, d’aquest centre que estimava i definia quasi com una segona família.

Volem destacar totes aquelles vessants professionals en les que va excel·lir, la d’arxiver durant gairebè quaranta anys al servei de l’ arxiu, la de docent i professor d’història a la UAB, i la d’investigador. Volem destacar els seus nombrosos treballs de recerca sobre la història de Barcelona a l’edat mitjana i durant el període de la transició democràtica, els quals seran sempre de referència per a nosaltres, tant com la seva bonhomia, capteniment, paciència, lleialtat…

Cap, amic, mestre, guia, company, hem estat molt afortunats de tenir-lo a la vora. El seu doble llegat professional i humà, talment com un testament de conseller, queda amb nosaltres!

Podeu veure una entrevista que va fer per beteve clicant aquí