Exposició L'art del cartell a Barcelona.

..
07/12/2022 - 11:59 h

La ciutat de Barcelona ha vehiculat al llarg dels darrers cent-cinquanta anys moltes de les seves informacions a través de cartells per anunciar les Festes de la Mercè, participar a la ciutadania els esdeveniments culturals i esportius o donar a conèixer les normatives que asseguren la convivència. Aquests elements de comunicació visual han estat presents als carrers de la ciutat tot al llarg del segle xx, des dels inicis del cartell artístic modernista fins als anys dels Jocs Olímpics del 1992, amb treballs firmats per alguns noms destacats com Josep Obiols, Francesc Galí, John Hassall, Josep Morell, Fulgenci Martínez Surroca o Josep Artigas, però també autors més recents com Pilar Villuendas, Peret (Pere Torrent) o Xavier Mariscal, i d’altres de menys coneguts. La mostra s’estructura en cinc blocs temàtics: promoció turística, grans esdeveniments, civisme i participació, festes populars i equipaments.

L’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona conserva una col·lecció de cartells formada per més de 7.000 exemplars (des del més antic, del 1860, fins al que anunciava les Festes de la Mercè d’enguany), als quals cal afegir-ne prop d’un miler més, integrats en fons personals o d’empreses. Estan a l’abast de tothom en el catàleg en línia de l’Arxiu Municipal.

Aquesta exposició es pot visitar al vestíbul de la Casa de l’Ardiaca des del 15 de desembre de 2022 fins a l’1 d’abril de 2023 prorrogada fins al 13 de juny

Carrer de Santa Llúcia, 1, 08002 Barcelona

Entrada Lliure

Horari: de dilluns a divendres de 9 a 19.30 hores i dissabtes de 10 a 19.30 h. Diumenges i festius tancats

Equipament accessible per a persones amb mobilitat reduïda.