La Biblioteca i l’Hemeroteca Digitals de l'Arxiu Històric de la Ciutat fan 4 anys!

..
28/02/2024 - 17:40 h

Amb 40.150 visites, una comunitat d’usuaris recurrents de més de 2.100 mensuals i un total de 631.191 pàgines consultades l’any passat, l’Hemeroteca digital de l’AHCB s’està consolidant com un potent recurs per consultar el nostre ric patrimoni hemerogràfic històric.

Actualment teniu disponibles un total de 939 títols i més de 98.600 exemplars, que corresponen a unes 950.000 pàgines digitalitzades. Destaquem les col·leccions de grans diaris barcelonins com el Diario de Barcelona o El Noticiero universal, les revistes de guerra del front republicà, o la col·lecció de revistes clandestines i de l’exili.

La Biblioteca Digital de l’AHCB compta avui amb 1695 títols, entre els quals destaquen guies urbanes i turístiques de la ciutat, incunables, llibres impresos a Barcelona els segles XVI, XVII i XVIII i contes japonesos bellament il·lustrats.

També hem posat a l’abast de tothom els volums editats del Dietari de l’Antic Consell Barceloní i la col·lecció Documentos y estudios que són una bona eina per a la recerca de la història de Barcelona.

Els dos portals es van enriquint periòdicament amb noves digitalitzacions i seguirem treballant per tal que esdevinguin una eina útil que faciliti el coneixement del nostre ric patrimoni bibliogràfic, hemerogràfic i de la història de la Ciutat.

Més informació:

Hemeroteca digital de l’AHCB

Clicant aquí       

Biblioteca digital de l’AHCB

Clicant aquí 

Catàleg de la Biblioteca i de l’Hemeroteca

Clicant aquí