L’Arxiu col•labora en el curset “Patrimoni Custodiat” al COAC

..
22/12/2021 - 14:39 h

L’Arxiu Històric de la ciutat ha participat en les Jornades sobre Patrimoni arquitectònic que han tingut lloc al  Col·legi Oficial d’arquitectes de Catalunya entre els dies 16 i 19 de desembre.

Concretament la Casa de l’Ardiaca va acollir una visita de participants en el curs el dijous dia 16 al matí, on els tècnics de l’Arxiu Oriol Calvet i Santi Barjau van aprofitar per presentar una selecció de documents i fons de l’Arxiu especialment relacionats amb el món de l’arquitectura i l’urbanisme.

El divendres 17 a la tarda, es va presentar també el recurs digital “Barcelona darrera mirada”, que  aprofitant la tecnologia de la geolocalització presenta d’una manera dinàmica el Quarterons de Garriga i Roca, recreant així la ciutat vella a mitjans del segle XIX.

Des de fa més de quaranta anys l’Agrupació d’Arquitectes per a la Defensa i la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic (AADIPA) del Col·legi d’Arquitectes de Catalunya organitza el tradicional “Curset”, les Jornades Internacionals sobre la Intervenció en el Patrimoni Arquitectònic. Enguany s’ha  celebrat la XLIVa edició, del 16 al 19 de desembre, amb el títol PATRIMONI CUSTODIAT. Biblioteques, Arxius i Centres de Documentació.