Dia Internacional dels Arxius

El 9 de juny celebrem el Dia dels Arxius

El Dia Internacional dels Arxius se celebra arreu del món coincidint amb la fundació del Consell Internacional d’Arxius de la UNESCO, el 9 de juny de 1948.

L’objectiu d’aquesta jornada és explicar el paper clau que desenvolupen els arxius com a garants de la seguretat i la transparència de les actuacions de l’Administració, com a promotors de la preservació de la memòria històrica i com a protectors del dret de la ciutadania a accedir a la informació i al coneixement, tal com va posar de relleu la Declaració Universal sobre els Arxius, aprovada per la UNESCO a la seva 36a Conferència General a París, el 10 de novembre de 2011.

Durant una setmana al voltant del 9 de juny, l’AMB organitza diverses activitats culturals, com ara jornades de portes obertes, conferències, tallers i exposicions, per donar a conèixer a tothom el patrimoni documental de la ciutat de Barcelona. Amb aquestes activitats volem que els ciutadans tinguin l’oportunitat de conèixer els arxius i els professionals que s’ocupen de la gestió dels documents.

Les diferents iniciatives portades a terme arreu del món es poden consultar a la web del Consell Internacional d'Arxius.

Per conèixer les activitats que es duran a terme durant la SETMANA INTERNACIONAL DELS ARXIUS 2021, consulteu-ne el programa.