Coincidint amb el quarantè aniversari de la celebració de les primeres eleccions municipals democràtiques a la ciutat de Barcelona (3 d’abril de 1979), l’Arxiu Municipal de Barcelona ha organitzat aquesta exposició amb l’objectiu de recuperar la memòria d’uns anys decisius de mobilitzacions veïnals, així com de reivindicacions polítiques, socials i culturals que van configurar la nostra ciutat d’avui.

Aquesta mostra presenta la ciutat abans i després de les primeres eleccions municipals. Com era la ciutat i alguns dels seus barris a la sortida de la dictadura; la formació del primer govern municipal democràtic; com havia de ser la nova ciutat amb els projectes de modernització, la descentralització organitzativa i administrativa, els reptes urbanístics, l’esclat de la llibertat als carrers, els moviments culturals populars, etcètera.

Tots aquests aspectes es recullen en aquesta exposició virtual per tal de donar a conèixer els primer passos que es van donar per fer de Barcelona un ciutat democràtica, cultural i moderna.