Aprenent a construir una Barcelona democràtica

Aprenent a construir una Barcelona democràtica

40 anys democràtics. Les celebracions per commemorar les quatre dècades de recuperació de la democràcia a les institucions municipals continuen amb una nova exposició.

L’Arxiu Contemporani segueix en la seva tasca de fer aflorar la documentació que il·lustra i recupera un moment decisiu de la història recent de la ciutat: el retorn als principis democràtics de l’Ajuntament de Barcelona després d’un llarg període de dictadura franquista. Sota aquesta premissa s’inaugurarà la XV Mostra de documents «Fer la Barcelona democràtica. La il·lusió dels aprenents. 1979-1983».

La mostra vol ser un reflex de la feina realitzada pel nou consistori democràtic instaurat a partir de 1979, un moment en el qual va ser necessari tancar ferides polítiques, urbanes i socials a la ciutat. El material documental presentat per l’Arxiu Contemporani mostra alguns dels projectes urbanístics i estratègics realitzats a partir de la dècada dels vuitanta del segle passat, i que van servir per refer la ciutat després de la dictadura, tot impulsant-la cap al futur.

L’exposició s’inaugurarà dimecres 19 de juny a les 18 hores amb una visita comentada a càrrec de la comissària Mireia Capdevila, historiadora i coordinadora de l’Arxiu Històric de la Fundació Carles Pi i Sunyer. La mostra es podrà visitar fins al 28 de febrer de 2020.

Podeu consultar totes les activitats dels 40 anys d’ajuntaments democràtics al nostre web.