El fons Buïgas veurà la llum a principis de 2020

El fons Buïgas veurà la llum a principis de 2020

Fons documental. Un nou projecte arxivístic permet treballar el llegat de l'arquitecte barceloní i fer-lo accessible a la ciutadania.

Carles Buïgas Sans no només va ser l’encarregat de projectar la Font Màgica de Montjuïc, sinó també un arquitecte i enginyer que es va encarregar d’il·luminar altres espais de l’Exposició Universal de Barcelona del 1929, així com de moltes ciutats d’arreu d’Espanya i d’altres països. L’Arxiu Municipal Contemporani de Barcelona, dins el marc de col·laboració amb els plans d’ocupació de Barcelona Activa, ha iniciat aquest any el tractament arxivístic del seu llegat, consistent en classificar, ordenar i descriure el fons documental provinent de l’Oficina Tècnica de l’enginyer i que actualment es troba dipositat a l’Arxiu Intermedi (AMCB).

El fons destaca pels espectaculars dissenys d’alçats i plantes de diversos edificis i espais de l’Exposició Universal, com són la mateixa Font Màgica, el Palau Nacional o la Nau Lluminosa. Compta també amb correspondència personal, articles, comentaris, així com amb documentació de diversos projectes del seu pare, l’arquitecte Gaietà Buïgas i Monravà.

El projecte durarà fins als primers mesos de 2020, moment en què finalitzaran les tasques esmentades i la ciutadania podrà accedir a la documentació de l’arquitecte a través del catàleg en línia de l’Arxiu Municipal de Barcelona.