El fons d'El Perich exposat a El Born CCM

El fons d'El Perich exposat a El Born CCM

Nova exposició. 25 anys després de la mort de Jaume Perich, els seus dibuixos i frases cobren vida en forma d'exposició a partir dels documents preservats a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona.

El popular dibuixant de còmic Perich torna a ser més vigent que mai. I ho farà del 5 de març al 16 d’agost a l’exposició “Perich 1941-1995. Humor amb ulls de gat” a El Born CCM comissariada pel també dibuixant Jaume Capdevila, Kap, que ha realitzat una selecció exhaustiva dels més de 10.000 documents del llegat de Perich que es troben a l’Arxiu Històric.

L’exposició s’emmarca dins els actes de commemoració del 25è aniversari de la mort de Perich, en els quals ja s’ha publicat i presentat el llibre “Un abric verd de penicil·lina”, una publicació autobiogràfica amb edició de Jaume Capdevila i publicada per Barcelona Llibres i Angle Editorial.

D’una banda, la mostra serveix de reflexió i de reivindicació de l’humor com a eina per incidir en la realitat de cada moment històric i la llibertat d’expressió. La figura d’El Perich serveix per posar en valor l’ofici d’humorista, el seu punt de vista i el context que va viure a les acaballes del franquisme i els inicis de la democràcia.

De l’altra, l’exposició vol posar en relleu el talent de Perich en cadascun dels seus sintètics dibuixos i les seves frases curtes, punyents i esmolades, i permet al visitant endinsar-se en els traços esquemàtics i en blanc i negre del dibuixant.