El fons SE-GRÀ de l'Arxiu Fotogràfic, exposat a El Born CCM

El fons SE-GRÀ de l'Arxiu Fotogràfic, exposat a El Born CCM

Nova exposició. El Born CCM mostrarà, a partir del 16 de maig, una selecció fotogràfica que relata la transició cap a una Barcelona democràtica, després d'anys de dictadura.

L’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i El Born Centre de Cultura i Memòria han unit forces per coproduir l’exposició La democràcia al carrer. Fotografia política del col·lectiu SE-GRÀ. 1977-1980, que es podrà visitar de forma gratuïta a l’Espai Dalmau d’El Born CCM del 16 de maig al 15 de setembre.

Més enllà de commemorar la celebració dels 40 anys d’ajuntaments democràtics, la mostra vol complir amb un doble propòsit: d’una banda, treure a relluir un fons de més de 10.000 negatius, el fons del col·lectiu SE-GRÀ (Serveis Gràfics); de l’altra, relatar gràficament la transició de la Barcelona franquista a la democràtica, posant especial èmfasi en el període de la transició i tots els debats generats al voltant de la nova constitució del 1978, el món dels treballadors, els drets sexuals o les manifestacions culturals.

El col·lectiu SE-GRÀ va ser potenciat per Carles Feliu, Ramon Morral i Joan Vilardebò, i volia testimoniar gràficament tots els moviments obrers, socials i polítics de la transició, sortint al carrer a retratar-ne els protagonistes del moment.

El fons del col·lectiu SE-GRÀ es pot consultar a l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona.