Els naips: els protagonistes de la nova exposició de l'Arxiu Històric

Els naips: els protagonistes de la nova exposició de l'Arxiu Històric

Nova exposició. L'espectacular col·lecció de naips que preserva l'Arxiu Històric de Barcelona surt a relluir, aquest mes de juny, en una nova mostra.

Sota el títol “Una mà de cartes. Col·lecció de naips de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (1529-1988)”, aquesta peculiar exposició obre les seves portes el mes de juny per mostrar al públic una selecció de les baralles i naips que, al llarg del temps, s’ha anat aplegant fins a configurar la present col·lecció.

La mostra ha estat comissariada per Esther Sarrà i Paloma Sánchez, que han treballat en la identificació prèvia dels diversos elements de la col·lecció i, posteriorment, en la realització d’un breu estudi que ha generat els seus fruits en forma d’exposició i d’una publicació.

En relació amb la col·lecció, es tracta d’una de les col·leccions públiques de naips que, juntament amb la del Museu Frederic Marès, ens permet una aproximació a aquesta branca peculiar de les arts gràfiques i revelar-nos-en l’interès. Hi ha diversitat de procedències i tipologies (hi podem trobar cartes de Tarot o baralles valencianes), i el conjunt serveix per explicar-ne la seva història, la seva evolució i el seu origen, que es creu que prové d’una derivació dels daus o dels escacs, essent una invenció europea o índia.

L’exposició s’inaugurarà el dijous, 6 de juny, a les 18.30 h a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona (carrer Santa Llúcia, 1). A més, la mostra comptarà amb una oferta de visites guiades i tallers que us anunciarem properament.