Exposició: Els barris de barraques de Montjuïc, Sants i Les Corts

Exposició: Els barris de barraques de Montjuïc, Sants i Les Corts

Arxius. Del 20 d’abril al 23 de juny, l’Arxiu Municipal de Districte ens convida a gaudir de l’exposició: Els barris de barraques de Montjuïc, Sants i Les Corts.

Del 20 d’abril al 23 de juny, l’Arxiu Municipal de Districte ens convida a gaudir de l’exposició: Els barris de barraques de Montjuïc, Sants i Les Corts. La mostra, permet al visitant conèixer aquestes construccions informals agrupades que es van constituir en autèntics barris.

Aquest és un projecte que compte amb la col·laboració Comissió ciutadana per la recuperació de la memòria dels barris de barraques de Barcelona, el Centre d’Estudis de Montjuïc, el Grup de treball de memòria històrica del Districte de Sants-Montjuïc i el Districte de Sants-Montjuïc.

Al llarg de tot el segle XX, moltes famílies provinents de zones més desfavorides de la península van arribar a Barcelona a la recerca de treball i un millor futur. La impossibilitat de trobar un habitatge, les va obligar a aixoplugar-se en construccions informals que van arribar a constituir autèntics barris. La manca d’atenció per part de les autoritats per cobrir les necessitats que calia d’aquesta població treballadora tan nombrosa, va ser substituïda, en alguns aspectes, per l’acció de les assistents socials, la iniciativa privada, i en altres per les entitats religioses i de joves voluntaris, que desenvoluparen una activitats que va afavorir principalment a la generació més jove d’aquestes famílies.

Al voltant de l’exposició s’aniran celebrat una sèrie d’activitats de les quals us anirem informant puntualment.