Inscriu-te a la xerrada "Viatge als teus orígens: genealogia i història familiar"

Inscriu-te a la xerrada "Viatge als teus orígens: genealogia i història familiar"

SIA2021. Manu Valentín, historiador i investigador, ens introduirà al món de la genealogia tot mostrant-nos els recursos que els arxius ens ofereixen per traçar la nostra història familiar.

La recerca genealògica utilitza registres històrics (civils, eclesiàstics, notarials, militars, privats, hemeroteques, etc.) per demostrar l’ascendència i el parentiu de les persones, tot complementant la informació obtinguda a partir d’altres fonts com, per exemple, documents familiars o testimonis orals. La fiabilitat de les conclusions que se n’extreuen per crear una història familiar es basa en la qualitat i la combinació de totes les fonts.

En aquesta sessió introductòria, realitzada per l’historiador i investigador Manu Valentín, es donaran a conèixer les fonts bàsiques de la investigació genealògica i es compartirà la metodologia bàsica per accedir-hi. A més, es conclourà la sessió amb una activitat pràctica de recerca tot utilitzant el Catàleg en línia de l’Arxiu Municipal de Barcelona.

Aquesta activitat, que es durà a terme el dijous, 17 de juny, a les 18 h, es retransmetrà per streaming des de la Sala d’actes de l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona, amb la possibilitat d’assistència presencial (aforament limitat) amb inscripció prèvia a arxcap@bcn.cat

Consulteu tota la informació sobre les activitats que hem programat per a la Setmana Internacional dels Arxius 2021.