L'Arxiu Històric i l'Arxiu Fotogràfic participen al Dia Internacional dels Museus 2020

L'Arxiu Històric i l'Arxiu Fotogràfic participen al Dia Internacional dels Museus 2020

DIM2020. Aquest any la jornada serà exclusivament en línia sota el lema de "Pantalles obertes".

Com cada 18 de maig, els museus d’arreu del món celebren el seu Dia Internacional instaurat des de l’any 1977 pel Comitè Internacional dels Museus (ICOM). Enguany, però, aquesta jornada serà ben diferent ja que per primera vegada tindrà només format virtual: visites en línia, entrevistes, concursos i jocs són només algunes de les moltes propostes digitals que els equipaments culturals de Barcelona han preparat i que tindran lloc entre el 16 i el 18 de maig de 2020.

En aquesta ocasió, els museus commemoren el seu dia sota el lema “Pantalles obertes“, tot substituint les portes obertes presencials. Així, doncs, els seus equips han reinventat aquesta activitat i l’han transformat en virtual per recordar-nos la importància d’aquests espais com a centres de cultura, de recerca, d’innovació i de coneixement col·lectiu. Aquests dies les institucions culturals compartim el patrimoni a través de pantalles amb la voluntat que, en breu, es pugui tornar a gaudir de ben a prop.

Dos dels centres que formen l’Arxiu Municipal de Barcelona participen de la iniciativa tot proposant una sèrie d’activitats que es podran gaudir digitalment: per una banda, l’Arxiu Històric organitza el concurs “Qui en respon més?” que, a partir del dilluns 18, convidarà els participants a resoldre un seguit de preguntes de les quals es podrà trobar la informació a través de les xarxes socials; per altra banda, l’Arxiu Fotogràfic proposa fer un recorregut pels seus fons i instal•lacions mitjançant recursos disponibles a través del seu propi web, tot destacant-ne l’última exposició virtual sobre “Gràfica anarquista. Fotografia i revolució social, 1936-1939“.

Des de l’Arxiu Municipal us animem a què consulteu tota l’oferta d’activitats programades pels equipaments culturals de Barcelona durant la celebració del Dia Internacional dels Museus i que hi participeu des de casa amb l’esperança de retrobar-nos ben aviat.

Vídeo “Dia Internacional dels Museus 2020”