L'arxiver en cap ha impartit un curs sobre plans estratègics en serveis d'arxiu

L'arxiver en cap ha impartit un curs sobre plans estratègics en serveis d'arxiu

150 persones han seguit el curs organitzat per l'Asociación Latinoamericana de Archivos (ALA).

Durant els dies 27 i 29 de setembre, l’arxiver en cap de l’Ajuntament de Barcelona, Joaquim Borràs, ha impartit un curs en modalitat virtual sobre “Com elaborar i implementar un pla estratègic en un servei d’arxiu”, el qual ha estat seguit per 150 persones.

Aquest curs forma part del programa de capacitació de l’Asociación Latinoamericana de Archivos (ALA), la qual vol impulsar la formació dels professionals de l’arxivística a l’Amèrica Llatina per fomentar un nou model de gestió que els converteixi en gestors per a la difusió dels arxius i, a la vegada, que es fomenti el desenvolupament sostenible i el govern participatiu en aquest àmbit.

El propòsit del curs ha estat aportar una metodologia útil per als professionals dels serveis d’arxiu i gestió documental que han d’abordar la redacció d’un pla estratègic que permeti optimitzar els recursos per aconseguir els objectius a llarg termini i fer front a fets inesperats. Aquesta planificació estratègica servirà, també, perquè aquests arxius siguin competitius i útils a una societat en profunda transformació i amb canvis constants.

La participació dels assistents al curs ha estat molt positiva, on cal destacar l’interès que en tot moment han mostrat pel funcionament de l’Arxiu Municipal de Barcelona, especialment pel Pla estratègic que estem seguint fins al 2023.