Portem l'exposició "Relats revelats" al Centre Cívic Can Basté

Portem l'exposició "Relats revelats" al Centre Cívic Can Basté

Exposició. Després d'haver estat tot un mes al Centre Cívic Sant Andreu, amb gran èxit de visitants, a partir del 10 de juny es podrà visitar al Centre Cívic Can Basté de Nou Barris, on hi serà fins al 31 de juliol.

Comença la itinerància de l’exposició “Relats revelats. Els fons fotogràfics dels Arxius Municipals de Districte“, una mostra organitzada des de l’Arxiu Municipal de Barcelona amb la col·laboració de la Xarxa de Centres Cívics, la qual pretén exposar els fons fotogràfics conservats als Arxius Municipals de Districte, dipositaris d’una part de la memòria col·lectiva que, tot i la seva importància, encara no ha transcendit en tota la seva magnitud. Amb aquesta exposició es presenta un patrimoni documental format principalment per les donacions particulars rebudes a l’Arxiu, tant personals i familiars com pertanyents a entitats, associacions o empreses dels diferents territoris de Barcelona. Tot aquest patrimoni ens ajuda a construir una part de la història de la ciutat basada en la vida dels seus veïns i veïnes al llarg del segle passat, el que podríem anomenar les “petites” històries dels habitants de Barcelona.

L’exposició, comissariada per Marta Delclòs (especialista en investigació i història de la fotografia), es desglossa en cinc àmbits temàtics on es mostra la representació fotogràfica del treball a Barcelona, la importància dels àlbums familiars en la història urbana, la reivindicació de la fotografia amateur, la festa com a imaginari urbà, i una reflexió sobre els arxius del present i del futur. Algunes de les fotografies originals que s’hi han exposat pertanyen als fons de fàbriques com La Maquinista Terrestre i Marítima de Sant Andreu o d’Indústries Benet i Campabadal de les Corts, a més de fons personals com el de Lluís Martí-Codolar d’Horta-Guinardó, o el del fotògraf amateur Esteve Bosch de Sant Martí, així com també imatges dels fons d’entitats com la Unió Excursionista de Catalunya-Sants o el Club Excursionista de Gràcia (entre d’altres).

A partir del 10 de juny i fins al 31 de juliol, l’exposició es podrà visitar al Centre Cívic Can Basté (passeig Fabra i Puig, 274), on el dia 30 de juny també hi durem a terme l’activitat “Linde: històries mínimes que expliquen la ciutat“, en què els autors d’aquest treball fotogràfic posaran en paral·lel el seu projecte (que retrata els barris del nord de Barcelona) amb les fotografies exposades a “Relats revelats”.

Per a més informació, podeu consultar el nostre web, on també hi trobareu tot el programa d’activitats.