Seguint les petjades de l'anarquisme a Barcelona

Seguint les petjades de l'anarquisme a Barcelona

Activitats. Un nou recorregut ajudarà a localitzar algunes de les instantànies i espais que es poden veure a l'exposició "Gràfica Anarquista, Fotografia i revolució social, 1936-1939".

L’itinerari d’autor “Una Revolució Detinguda” és una molt bona ocasió per recórrer la ciutat amb uns altres ulls, la de fotògrafs com Antoni Campañà Bandranas, Margaret Michaelis o Kati Horna i la dels seus treballs fotogràfics. Sota el guiatge de l’historiador i fotògraf Ricard Martínez, l’activitat és un complement de l’exposició “Gràfica Anarquista, Fotografia i revolució social, 1936-1939“, organitzada per l’Arxiu Fotogràfic de Barcelona i comissariada per l’Observatori de la Vida Quotidiana.

La ruta serà tota una experiència participativa, on es podrà viure en primera persona el moment i lloc exacte de la realització de cada fotografia, reviure el moment històric de la revolta efímera del juliol del 1936 a Barcelona i conèixer amb un altre punt de vista espais, edificis i localitzacions.

L’experiència servirà també per conèixer la influència estètica internacional del llenguatge visual que es va forjar als anys 30 del segle passat, subratllant el paper fonamental de la dona en aquell conflicte. Però també mostra les petjades de la gran multitud de persones que van venir a la Península a fer front el feixisme rampant que s’obria pas a Europa.

Ja us podeu inscriure a les sessions del 7 i 21 de març, 18 d’abril i 9 de maig de 10 a 13 h. Inscripcions aquí.