Visites comentades a l'exposició "Quan plovien octavetes" a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Visites comentades a l'exposició "Quan plovien octavetes" a l'Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona

Exposicions. Us podeu inscriure a les visites comentades dels dijous 13 i 20 de gener.

Els propers dijous 13 i 20 de gener a les 17.30 h podeu inscriure-us a les visites comentades de l’exposició “Quan plovien octavetes. Clandestinitat, premsa i propaganda antifranquista” a l’Arxiu Històric de la Ciutat de Barcelona. L’activitat és gratuïta, però cal inscriure’s a través del correu electrònic arxiuhistoric@bcn.cat.

Durant el franquisme es van publicar centenars de revistes, diaris i butlletins clandestins que van assolir el seu apogeu als anys 60 i 70. Lluny de ser un fet marginal, aquestes publicacions van ser una eina clau per articular la resistència antifranquista i vertebrar organitzacions i moviments socials. En aquest sentit, les octavetes van tenir un paper clau com a eina d’agitació.

L’exposició posa en valor aquestes publicacions a partir de la col·lecció que l’AHCB conserva, una de les més importants de Catalunya, la qual compta amb més de 1.000 títols i 9.000 documents corresponents a fulls volanders. Tota aquesta documentació ha ingressat a l’Arxiu a partir de donacions privades, de partits, d’entitats i d’organitzacions diverses, a més dels documents que els particulars van anar dipositant a la bústia de l’AHCB o van deixar camuflats dins de diaris i llibres a la Sala de Consulta.

L’Arxiu ha preservat gran part d’aquest patrimoni cultural i històric, i ara el recull a l’exposició “Quan plovien octavetes”, on podreu veure documents originals, reproduccions fotogràfiques de l’època i una publicació en format diari.

Podeu visitar l’exposició fins al 29 de gener al vestíbul de la Casa de l’Ardiaca.