Indaga i resol els enigmes de la fàbrica Serra-Balet a través dels seus documents

Us proposem una visita-taller amb la finalitat de donar a conèixer l'Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc a l'alumnat d'educació secundària. La combinació de visita-taller ens dona l'oportunitat de descobrir l'Arxiu a la vegada que fem una activitat de recerca i manipulació.

L'activitat està dividida en dues parts. La primera és la visita al centre d'arxiu on es mostra a l'alumnat el recorregut que fa un document des que arriba a l'Arxiu fins que és consultat pels usuaris. A la segona part, es durà a terme el taller de recerca amb l'objectiu de fer-los investigar i reflexionar, a partir de diferents tipus de documents, sobre un període concret de la història del districte, per tal d'extreure informació rellevant sobre les incògnites plantejades. 

A través d'aquesta activitat, els alumnes podran conèixer de primera mà tant la funció de l'Arxiu com la feina dels arxivers i arxiveres, i comprendre el valor dels documents com a testimoni patrimonial del passat i eina de gestió per a l'administració municipal. 

Objectius d'aprenentatge de l'activitat:

  • Conèixer les funcions i els diferents tipus de documents que es guarden a l'Arxiu Municipal del Districte de Sants-Montjuïc.
  • Reflexionar sobre la importància de conservar els documents, font de coneixement de la història, i descobrir-ne les diferents formes de classificació.
  • Conèixer la història de la fàbrica Serra-Balet i el seu funcionament i comprendre com era el treball dels obrers i les seves condicions laborals.
  • Analitzar diversos tipus de documentació per tal de poder-la interpretar.

Cicles educatius: educació secundària.

Durada aproximada de l'activitat: 2 hores.

Preu: activitat gratuïta.

Inscripcions: a través del telèfon 932914240 o de l'adreça electrònica amds@bcn.cat