Nou Barris tindrà una biblioteca de les coses a la Zona Nord

El nou servei de préstec d’objectes començarà a funcionar a partir de l’1 de juny

..
29/05/2023 - 11:10 h - Cooperació Districte Nou Barris

L’1 de juny, a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana de la Zona Nord, començarà a funcionar la Biblioteca de les Coses.

Es tracta d’un servei en què es podran llogar, per una setmana i a un preu molt simbòlic, objectes que s’utilitzen puntualment en la vida diària. Així, hi podreu trobar estris de jardineria, bricolatge, neteja i llar, i altres objectes relacionats amb nadons, lleure i esports.

La iniciativa vol potenciar el consum col·laboratiu a través de l’economia social i solidària, a més de fomentar el suport mutu i comunitari. També vol contribuir al desenvolupament sostenible.

Com funciona?

El servei està pensat com un espai de préstec i facilita l’accés a objectes d’ús eventual. La Biblioteca de les Coses està oberta els dijous de 17 a 19 hores a l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana.

Aquestes són les passes per poder-ne gaudir:

  • Fes-te’n usuari. Per gaudir del servei cal enregistrar-s’hi
  • Consulta el catàleg. Trobaràs els objectes que necessites i podràs fer la reserva
  • Recull l’objecte. Vine a la Biblioteca de les Coses per recollir la teva reserva. En aquest moment es cobrarà un preu simbòlic (1, 3 o 5 euros) pel préstec d’una setmana
  • Comenta. Si tens alguna consideració a fer mentre utilitzes l’objecte en préstec, que pot ser útil per a la propera persona que l’utilitzi, escriu un comentari a les xarxes socials del servei
  • Retorna’l. El servei de préstec té un durada d’una setmana, tot i que hi ha possibilitat de renovar-lo

I recordeu! Podeu ajudar en el projecte si teniu objectes en bon estat que ja no utilitzeu. Contacteu amb la Biblioteca de les coses a través del correu electrònic bibliotecadelescoseszn@gmail.com o del telèfon 932 69 51 56.

La Biblioteca de les Coses

Abans de la pandèmia es va inaugurar la primera Biblioteca de les Coses a Sant Martí, projecte que va inspirar l’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana per implementar un servei com aquest a la Zona Nord, escoltant l’opinió i necessitats del veïnat i convidant-los a la participació, construcció i implementació del servei.

A partir d’aquesta iniciativa ha nascut el grup motor, format per veïns i veïnes que creuen en el potencial del projecte, i que s’han implicat en el seu desenvolupament i creació, amb el suport i acompanyament de l’Ateneu de Fabricació. Es reuneixen mensualment els dimarts a la tarda de 18 a 19 hores al mateix Ateneu per preparar, organitzar, decidir i consensuar les necessitats del servei.

Si en voleu formar part, contacteu-hi a través del correu electrònic o el telèfon.