Ateneu de Fabricació Ciutat Meridiana

 L’Ateneu de Fabricació de Ciutat Meridiana és un espai d’aprenentatge en fabricació digital on es poden crear, dissenyar i fabricar objectes amb tecnologia digital, com són la impressió 3D, el tall làser o la CNC.

 

L’Ateneu de fabricació digital de Ciutat Meridiana té com a eix transversal l’ocupabilitat, i treballa per tal d’apoderar i ampliar les competències digitals de la ciutadania i en especial del jovent, per facilitar la seva inserció laboral.

Per a dur a terme totes aquestes activitats, l’espai disposa de dues plantes en les quals es troben les zones de capacitació i fabricació. Al primer pis hi ha tres zones de formació, que compten amb impressores 3D i una zona per treballar amb vinil. A la planta inferior, hi podem trobar un taller amb talladora làser i fresadores CNC i Roland, així com una àrea de treball per fer projectes de muntatges o manuals. A més a més, disposem d’un magatzem per guardar material propi o dels projectes de faedors o entitats.

L’equip està format per professionals amb diferents perfils polivalents que poden donar resposta a les necessitats de cada persona en relació amb un ampli ventall de projectes i inquietuds formatives.

Àrees d'especialitat

L’Ateneu de Fabricació Digital de Ciutat Meridiana té com a eix transversal d’especialització l’ocupabilitat. Treballem amb l’objectiu d’apoderar i ampliar les competències digitals i tecnològiques de la ciutadania, fent especial atenció en el jovent per, d’aquesta manera, facilitar la seva inserció laboral.


Per a dur a terme totes aquestes activitats, l’espai disposa de dues plantes en les que es troben les zones de treball, capacitació i fabricació.
Al primer pis hi trobem els espais de formació, les tecnologies de fabricació additiva i el plotter de vinil. 


A la planta inferior hi trobem l’espai de fabricació i les tecnologies de fabricació sustractiva. Un taller dotat de talladora làser, fresadora per control numèric industrial de tres eixos i fresadora per control numèric de quatre eixos de sobretaula. També hi trobem l’espai de treball manual dotat d’eines manuals més tradicionals. 


L’equip està format per professionals amb diferents perfils polivalents que donen resposta a les necessitats de cada persona o entitat en relació a un ampli ventall de projectes i inquietuds formatives.
 

ateneu meridiana

Equip

Mercedes. Coordinadora
Elisa Soriano. Dinamitzadora
Lorena Islas. Tecnòloga
Martina Oriol. Tecnòloga 

Horaris i dades de contacte

De dilluns a divendres de 9h30 a 14h
De dilluns a dijous de 15h a 19h

Telèfon

93 269 51 56

Adreça

Av. dels Rasos de Peguera, 232 
08033 Barcelona

Agenda Ciutat Meridiana