Ateneu de Fabricació Digital de Les Corts

L’Ateneu de fabricació de les Corts és un espai públic de creació i experimentació digital ubicat a l’antiga fàbrica Benet i Campabadal, un edifici racionalista dels anys 20 que havia estat una fàbrica tèxtil dedicada a la manufactura de cintes de seda. 

L'especialitat de la Biblioteca va canviar l'any passat de cultura maker a ciència-ficció. A més, desenvolupem projectes plegades només per dates específiques com la Festa Major de les Corts. Abans sí que hi havia una programació conjunta.

Aquest equipament públic està emmarcat en un districte molt conscienciat amb la inclusió social des del seu vessant més ampli i, contemplat específicament dins el marc del Pla d'Actuació Municipal del districte. Des de l'Ateneu es fomenta la implicació dels projectes que es corresponen amb aquest rol temàtic, es prioritza treballar l'accessibilitat en aquests d'una manera transversal.

S'han desenvolupat projectes per a cobrir necessitats de persones i comunitats amb capacitats funcionals diverses, i amb persones en situació de risc d'exclusió social. Es treballa de la mà amb col·lectius específics en l'àmbit de la inclusió social, com és el cas d'IMPD, ONCE, Associació de Discapacitats Visuals de les Corts, entitats de Salut Mental i rehabilitació, etc.

Àrees d’especialitat de l’ateneu

  • Valor i reconeixement a la diversitat.
  • El bon ús i la democratització de la tecnologia.
  • Fomentar la inclusió com eix transversal en tots els projectes que es desenvolupen.
  • Fer xarxa per esdevenir una societat més participativa, en la qual generar oportunitats que millorin l'entorn o la qualitat de vida de totes les persones.

Horari i dades de contacte

  • Adreça:  Carrer d'Evarist Arnús, 59 - 08014 Barcelona
  • Horari d’atenció al públic:  de dimarts a divendres, de 9.00 a 14.00 h i de 15.00 a 20.00 h
  • Portes obertes setmanals:  divendres de 16.30 a 19.30 h (cal reservar cita prèvia).
  • Tel:  93 490 36 25
  • Instagram:  /afablescorts/

Equip

Coordinadora: Coral Vicent 
Dinamitzador: Roger Vilardell
Tecnòleg: Aritz Rodríguez
Tecnòloga: Ana Guerrero
Dinamitzador Àrea d’inclusió: Enrique García 
 

Taller

Zona d’exposició de projectes

Vista general de l’Ateneu

Agenda Corts