Programa d’innovació social

El Programa d’innovació social treballa per acostar cada ateneu de fabricació al seu entorn local, i fer aflorar el talent ocult que hi ha al territori, entre els veïns, les veïnes i les entitats. Ho fa mitjançant les demandes específiques dels diferents col·lectius en format de “reptes d’innovació social”, oferint els recursos i les màquines de què disposa l’ateneu de fabricació per solucionar les diferents necessitats del territori, i així millorar la qualitat de vida dels veïns i les veïnes i la cohesió social.

El programa promou dinàmiques d’innovació ciutadana aplicades a reptes concrets, que s’aborden en grups de diferents edats, sexes, procedències, formació i professions, i en què es treballa amb metodologies àgils i molt creatives. És amb aquestes metodologies com, sumant els talents i esforços de totes les persones i cooperant plegats al servei del bé comú, s’aprofita al màxim els coneixements i les capacitats de cadascú.

Per tant, si tens una idea innovadora que comporti retorn social, fes-nos arribar la proposta a través del responsable de l’ateneu de fabricació més proper. Si el projecte és interessant i viable, t’ajudarem a trobar les eines i els recursos necessaris perquè el teu projecte pugui tirar endavant i puguem prototipar una solució a un problema real.