Impressió

L'economia de Barcelona - 2020

Array
Array

La pandèmia de la covid-19 està deixant centenars de milers de morts a tot el món i provocant una profunda recessió. Europa i Amèrica han estat els continents més afectats. La cara positiva és que la recuperació es preveu ràpida en termes macroeconòmics gràcies al ràpid desplegament de vacunes.

Els primers avanços disponibles estimen que el PIB mundial ha retrocedit un 3,3% durant 2020. Sembla una variació reduïda però, com que és una mitjana, amaga resultats dispars que en alguns casos poden ser extrems. Així, mentre Xina, origen de la pandèmia, ha aconseguit tancar l’any en positiu però perdent un mínim de quatre punts percentuals de creixement, s’estima que el conjunt de les economies més avançades han registrat una pèrdua de prop del cinc per cent. Un descens liderat pels països de la Zona euro, que han perdut prop d’un 6,5%. I d’aquest grup, el lideratge l’ostenta Espanya, amb un retrocés del PIB de l’onze per cent. L’economia barcelonina, amb una forta especialització terciària, s’ha vist especialment perjudicada. Bàsicament perquè alguns dels sectors més potents i dinàmics de l’economia barcelonina han estat els més afectats per les limitacions d’activitat i mobilitat imposades i vigents la major part de l’any. El comerç no quotidià, el transport, els serveis turístics, les fires i congressos, l’hoteleria i restauració, les activitats culturals i d’oci,...

L'economia de Barcelona  2020

En aquest document es fa un breu repàs del que ha estat l'economia de Barcelona i la seva àrea metropolitana durant l'any 2020.

 

Font: Eurostat, INE, Idescat i Ajuntament de Barcelona
NECESARIO PARA IMPRIMIR FIELDCOLECTIONS EN TABLA HTML