Impressió

Activitat turística

L’activitat turística va tancar l’any 2019 amb noves xifres rècord, però l’actual situació d’alerta sanitària ha regirat les optimistes previsions que es tenien per al  2020 i es viu amb molta preocupació l’evolució futura del sector a curt i mig termini.

Durant l’any 2019, les xifres de pernoctacions hoteleres i de visitants van tornar  a mostrar una trajectòria de creixement similar al 2018 i als anys anteriors a 2017, assolint xifres històriques. El sector turístic va tenir durant tot l’any una evolució positiva gràcies a l’impuls dels visitants estrangers, que van compensar la reducció de la demanda del mercat espanyol.
El 2019 va tancar també amb nou record del nombre de creueristes que arriben al Port de  la ciutat amb un total de 3,1 milions, un 3,1% per sobre de l'any anterior, amb creixements més moderats, però, respecte a anys enrere.

Aquests resultats, juntament amb les dades dels dos primers mesos de 2020 van convidar a l’optimisme del sector, que preveia un nou record de xifres durant aquest any. Però l’actual situació d’alarma sanitària ha fet replantejar-se les estimacions inicials i a partir del mes de març tots els registres es redueixen dràsticament, a causa de les mesures restrictives aplicades a nivell mundial. Només es confia en una recuperació molt lenta i gradual després de l’estiu, que no s’acabaria de consolidar, segons els experts, fins d’aquí dos anys.