Impressió

Activitat turística

L’activitat turística i creuerística de la ciutat va tancar l’any 2019 amb xifres rècord, però la crisi sanitària viscuda durant bona part del 2020 i 2021 ha comportat una aturada de l’activitat, registrant xifres molt inferiors a les de dècades anteriors.

Després de sis anys de xifres rècord, els turistes allotjats als hotels de la ciutat durant el 2020 van presentar el pitjor registre des de principis dels anys noranta, quedant per sota d’1,9 milions de persones. Al llarg de 2021, les xifres de visitants han anat evolucionant paral·lelament a les irrupcions de la pandèmia, amb una recuperació iniciada després de l’estiu que s’ha vist truncada per l’aparició de la nova variant Òmicron a finals d’any. D’aquesta manera, l’any ha tancat amb 3,2 milions de visitants, dos terços per sota del registre de 2019.

La crisi sanitària també s’ha acarnissat amb el sector dels creuers, que fins al juny de 2021 no van poder reprendre la seva activitat, comptabilitzant un total anual de 520.824 passatgers, un 83% menys que el 2019, quan es va assolir el record de 3,1 milions que va consolidar Barcelona com a primer port creuerístic europeu i quart del món.

El fet que molts dels països que habitualment ens visiten comencin a aixecar les restriccions imposades durant aquests dos últims anys, fa preveure una més ràpida recuperació de l’activitat turística de cara al 2022, si altres circumstàncies, com els conflictes internacionals, no ho impedeixen.